De fleste forventer nok at hunden blir tatt godt vare på, men noen er litt usikre på hva de får og vil gjerne komme og undersøke forholdene før de bestiller. Dette har jeg full forståelse for, og ville gjort det samme selv. Det er viktig at man som eier har full tillit og en god magefølelse når man har sjekket inn hunden, hvis ikke kan ferien bli lang for deg og familien, sier Aasland.

Positivt overrasket

Skepsisen er imidlertid langt mindre da de ser hundene igjen etter å ha vært borte fra dem en periode. - Reaksjonene i etterkant av oppholdet er stort sett gode, og de fleste skeptikere blir positivt overrasket. Mange opplever en mer harmonisk og roligere hund enn de ga fra seg. I et pensjonat med gode rutiner blir hundene sysselsatt og de får god pleie. De får være i aktivitet og får rett og slett lov til å være hunder.

Trygg i omgivelsene

For at hunden skal trives på hundepensjonat mener Aasland det er viktig at man gjør den trygg i de nye omgivelsene så snart den sjekker inn. - Vi tar alltid med den nye hunden på en lang tur og blir bedre kjent før vi tar den med inn i pensjonatet første gang. Dette, sammen med masse frisk luft, aktivitet og sosialt samvær, er stikkord for et vellykket opphold. - Hos oss begynner dagen klokken åtte med at vi fôrer alle hundene. De slippes så ut i egne hundegårder en times tid, før det er hvile og påfølgende aktivitet og lek i mindre grupper som går godt sammen i en stor løpegård. I tillegg går vi tur med alle hundene hver dag, og mens hundene er ute vasker vi mat- og vannskåler og gjør det rent og pent i rommene, så hundene skal ha det hyggelig, forteller han