- Når det er mørkt er det vanskeligere for en bilist å se hunden enn det er å se mennesket i den andre enden av båndet. Hunden går som regel foran mennesket, og siden mennesket er større enn hunden er det ofte lettere for sjåføren å få øye på mennesket først. Det kan bli fatalt for hunden hvis man for eksempel skal krysse en vei, sier Andrea Thorbjørnsen som er innehaver av nettbutikken småpoter.no

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre hunden synlig i trafikken. Reflekshalsbånd, refleksseler, blinkende ledlys og hele vester er noen eksempler:

- Blinkende ledlys er nok det aller beste siden det blinkende lyset lett tiltrekker seg sjåførens oppmerksomhet. Ledlysene er små, nette og kommer i mange forskjellige farger. Ankelreflekser er også bra, de gjør også hunden ekstra synlig siden lyset vil reflekteres fra bena på fire ulike punkter i bevegelse, fortsetter hun.

- Akkurat hvilken løsning du velger er ikke så viktig, men det er viktig å bruke noe. Det er heller ikke dyrt å gjøre hunden synlig i mørket, du kommer langt for noen få hundrelapper, avslutter Thorbjørnsen.