Hundens næringsbehov må dekkes. Fullfôr er sammensatt slik at næringsbehovet dekkes i hvert måltid. Innhold av protein, fett, vitaminer og mineraler må være balansert i et fullfôr. Daglig fôrtildeling må følges for å unngå overvekt som reduserer hundens levetid.

Naturlig fôr

De siste årene er det blitt vanlig å gi hundene rå kjøttdietter. Trenden skyldes at mange synes at kjøtt er naturlig å gi en hund fram for tørrfôr med mye korn. Provit frossen hundemat inneholder norske kjøttprodukter med mineral- og vitaminblanding. Hundens energibehov dekkes av naturlige råvarer, dette ligger til grunn i alle Provit-produkter. Mange kombinerer frossen hundemat med tørrfôr av høy kvalitet, da tørrfôr er enklere å bruke, mens det rå fôret gir god smak i blandingen.

Sjekk pels

 - Du kan se på pelsen om hunden får i seg de næringsstoffene som den trenger, sier Ahlstrøm.

- Hvis fôret mangler essensielle fettsyrer, kan det dannes skorper i huden, og pelsen blir tørr. Råfôr har mer fett enn tørrfôr og kan virke positivt mot hudproblemer. En indikator på riktig fôr er at hunden er kvikk og i god form. At hunden faktisk liker maten er selvsagt viktig, prøv deg frem og finn fôret hunden trives med - det kan være dyrt eller billig. Råfôr med for eksempel storfevom og kjøttbiprodukter har mye smak, og de fleste hunder liker dette godt.