Vg2 Landbruk- og gartnernæring m/fordypning hund

Ida-Elisabeth Johansen og hunden Fix

Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Jeg har tatt instruktørutdannelsen til Oslo Hundeskole og driver mye med hund på fritiden. Så det å ha med hund på skolen og kunne lære enda mer, var en veldig fin mulighet for meg som vil jobbe med hund resten av livet! Man får også vanlig studiekompetanse i tillegg til at man kan ha det gøy på skolen.

Hvilket fag setter du størst pris på og hvorfor?

Jeg setter størst pris på hundefaget fordi det er hund og hundetrening jeg brenner for. Det er også veldig bra lærere som hjelper alle til å bli bedre hundetrenere.

Hva er planene fremover i tid?

Neste år har jeg søkt Vg3 Naturbruk på Natur videregående skole. Når jeg er ferdig her, ønsker jeg å bli hundefører i politiet og det å ha hatt hund på videregående føler jeg kan følge godt med når jeg får en eventuell tjenestehund. Jeg vil også ta med meg kunnskapen fra skolen ut på kursplassen når jeg jobber som instruktør.

 

Vg1 Naturbruk

Andrea Klatran og hesten Norbel Prinsesse

Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Jeg valgte denne linjen fordi jeg følte at dette passet meg best. Jeg er veldig glad i dyr, spesielt hest og det er noe jeg trives med og derfor kunne tenke meg å kombinere skole med. Jeg var også ganske lei av å sitte inne så mange timer som man gjør når man går vanlig studie så dette er ypperlig for meg siden jeg også får studiekompetanse her. Jeg har flere bekjente som har gått og som går på skolen og jeg har hørt mye positivt.

Hvilket fag setter du størst pris på og hvorfor?

Faget jeg liker best er naturbasert produksjon. Det som er veldig greit er at det ikke er opplæring for å bli bonde. Vi lærer enkle ting i forhold til drift, sikkerhet og om de forskjellige dyrene i landbruk. Vi har gjort mye gøy, besøkt en alpakkagård, plantet epletrær og ruget egg frem til å bli kyllinger. I hestefaget har vi hatt mye anatomi og fôringslære. Vi har vært på besøk hos en som lager utstyr til hest, vært på Romerike hesteklinikk hvor vi fikk se starten på en operasjon og vi har vært på NMBU. Vi har også vært på flere staller hvor vi har gjort stallarbeid og ridd. I fellestimene lærer vi mest om andre dyr og har hatt en stor gruppeoppgave om trivsel hos de forskjellige dyrene og hva deres behov er. Vi har veldig flinke og engasjerte lærere som også kan det de underviser i veldig godt.

Hva er planene fremover i tid?

Neste år har jeg søkt Vg2 Heste- og hovslagerfag på Natur videregående skole. Etter tre år her, får jeg generell studiekompetanse og jeg kan gå de aller fleste retningene etter det. Jeg har veldig lyst til å komme meg inn på politihøyskolen, kanskje etter hvert jobbe som ridende politi og jobbe meg oppover etter dette.

 

Vg1 Naturbruk

Line Linnes Wilhelmsen

Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Jeg valgte å gå landbrukslinje fordi dyr og generelt gårdslivet har alltid vekket en interesse i meg. Da jeg hørte om denne linja bestemte jeg meg ganske fort for at det var her jeg skulle gå, og det valget er nok ett av de beste jeg har gjort så langt. Jeg føler meg veldig velkommen i ett kjempegodt miljø.

Hvilket fag setter du størst pris på og hvorfor?

Det første året har det nok vært blant annet PTF, prosjekt til fordypning, og naturbasert produksjon som har satt mest spor i meg. Det er fag jeg trives veldig godt med og det er jo selvfølgelig en ekstra bonus med engasjerte lærere. Jeg er også veldig glad i engelsk.

Hva er planene fremover i tid?

Neste år har jeg søkt Vg2 Landbruk og gartnernæring m/fordypning Landbruk på Natur videregående skole. Jeg er fortsatt litt usikker på hva jeg skal gjøre etter det, men jeg håper og ønsker å jobbe med noe innenfor dyr og dyretemaet. Det jeg har sett mest på er eventuelt agronom.