Hundene Freia og Jessie er to West Highland White Terriere som bor hos Cecilie Nabbing som er hundefrisør. Fra tid til annen begynner hundene å klø seg og i perioder blir kløingen ekstra intensiv.

Det er særlig bak ørene, på skuldrene og under maven hvor de klør seg aller mest.

- Da blir jeg selvfølgelig litt urolig og lurer på hva jeg kan gjøre med det, sier Cecilie.

- Det første jeg gjør er å fjerne pels slik at huden får mer luft, men hvis det ikke hjelper og huden er litt irritert og rosa eller rød er det en litt annen behandling som må til, fortsetter hun.

Når huden skifter farge har det gjerne blitt en ubalanse i huden og dette kan skyldes allergi:

- Mine hunder får mer problemer når det er pollensesong, særlig gress, men problemene kan også komme på grunn av husstøvmidd, forklarer Cecilie.

Cecilie har funnet en effektivt hundesjampo med lav pH-verdi som hjelper hundene hennes mot kløe og hudplager. Det er svært enkelt å bruke:

- Først bløter jeg hundene godt opp med vann, deretter masserer jeg inn middelet nesten som en gjør med shampoo og lar det virke i rundt fem minutter før jeg skyller ordentlig ut og tørker hundene med håndkle, eller føner dem. Jeg bruker ganske mye av middelet, for det er viktig at det kommer helt inn til huden og ikke bare ytterst i pelsen.

Begge hundene til Cecilie liker spabehandlingen de får godt, og behandlingen virker.

- Det er ikke gitt at midler med lav pH er det som skal til, og virker det ikke etter et par behandlinger vil det sannsynligvis aldri virke. Hos mine hunder virket det imidlertid med én gang og allerede etter en behandling sluttet de å klø seg. Nå gjentar jeg behandlingen cirka hver femte til syvende dag, og det ser ut til å holde hudproblemene borte, forteller hun.

Behandlingen kan også brukes på andre dyr med tilsvarende problemer, for eksempel katt og hest.