– I dag har vi seks elger, og nå to helt nye kalver, sier Tuva Thorson som bare dagen før har vært vitne til noe så sjeldent som to elgfødsler, da Elgvita ble mor.

Nærhet mellom menneske og dyr

Har du klappet en elg før? Det er det nok ikke så mange som kan huke av på, men i Langedrag Naturpark i Hallingdal er målet å skape nærhet mellom mennesker, naturen og dyreriket, og hva er vel stedet da uten skogens konge?

– Elgens Verden åpnet i fjor og videreutvikles i år. Vi har jobbet med elg i 11 år, men vi ønsker å prege dem så vi her på Langedrag kan gi de helt nære møtene mellom dyr og menneske, sier Thorson.

– Du kjenner deg ydmyk

Elg må ikke stå i stall, men det gir dem ro å ha hver sin spiseplass ved foring. Det jobbes mye med elgene og ifølge Thorson ser de at det er en berikelse for dem å få gå fjellturer i vakker norsk natur sammen med mennesker.

– Det gjør noe med mennesker å stå foran en elg på to meter. Elgen spiser av hendene dine, du kjenner den tette pelsen, og du kjenner deg ydmyk. En får virkelig kjent på dyrisk kraft. Det gir en større opplevelse av nærhet til naturen.