Langedrag er bygget opp med et sterkt ønske om å være en formidlingsarena der barn, unge og voksne får unike opplevelser tett på dyr og natur. og også kunne oppleve livet på en gård.

- Det er blant annet bakgrunnen for at vi driver leirskole og har 60 barn som bor her hver uke Men hver helg og i alle skolens ferier kan hvem som helst overnatte her eller komme på dagsbesøk og ta del i et mangfold av aktiviteter. Møte med ulv og gaupe, få være med inn til fjellrev, elg og reinsdyr; ta rideturer i høyfjellet, kjøre med hundespann , dra til seters med geiter og kløvhest og lage ost på gamlemåten, gå fjelltur sammen med reinsdyr, fiske ørret i fjellvann. Ja, det gir opplevelser som setter spor, sier Tuva Thorson som er vertskap og daglig leder på Langedrag

 Gjennom 38 år har Langedrag bygget opp erfaring og kunnskap om hvordan legge til rette for et trygt fellesskap mellom mennesker og dyr, og i 36 av disse årene har de jobbet med ulv og har ut fra det en unik kompetanse om dette myteomspunnede dyret.

På gården har de rundt 350 dyr fordelt på cirka 20 ulike.

- Vi lærer besøkende hvordan de skal forstå dyrenes språk og på den måten lærer vi dem også å bygge tillit til dyr, forteller Thorson.

 At Langedrag er populært blant barna er det ingen tvil om, for mange barn vil ikke reise fra Langedrag når de først har vært der, og veldig mange kommer tilbake flere ganger. 

Nytt av året er  «Elgens verden» hvor man kan besøke elgen i Norges første elgstall.