Som liten, satt han på gutterommet i Siggerud og leste boka Pelsjegerliv av Helge Ingstad. Den lille gutten leste med store øyne og åpen munn om den norske sakføreren som sa opp jobben sin og reiste til arktiske Canada, der han levde i fire år som pelsjeger. Da den lille gutten ble litt større, lånte han noen hunder for å kunne konkurrere, og ble medlem i Oslomarka Trekkhundklubb. Sørlie startet sin eventyrlige hundekjørerkarriere med siberian huskien Storm. Etter hvert byttet han ut rasen siberian husky med alaska husky.

Lederskap og for

I dag er Sørlie eier av 50 alaska huskier, hvorav en del er lånt ut til andre hundekjørere for en periode. Han er Norges mestvinnende hundekjører innen sledehund langdistanse. Men hva er vinneroppskriften? - Det er noen vesentlige ting som må være på plass hvis man skal vinne. Det er godt hundemateriale, riktig fôr, positivt lederskap, godt treningsgrunnlag både for hunder og kjører, samt den rette innstillingen, sier sledeføreren som er kjent for å få maksimalt ut av hundene sine.

En livsstil

Hundekjøring er en livsstil. Det handler om gjensidig respekt og tillit. Mest ekstremt og krevende er langdistanse. Kravene til hunder og kjørere er enorme. Det er endeløse vidder, stupbratte fjell og ekstrem kulde. Men det er i slike forhold Sørlie og hundene trives best. - Vi som driver med langdistansekjøring, må også ha gode rutiner på fôring. Vi kjører gjerne 20 mil i døgnet og er ute i ni døgn i strekk. Vi fôrer hele tiden, og det er viktig at hundene får i seg riktig næring, slik at magen fungerer som den skal og hundene holder vekta, sier Sørlie. Sørli er også kjent for sitt konkurranseinstinkt. - Jeg stiller til start for å vinne. Man må ha troen på det man driver med for å kunne lykkes, sier han.

Robert Sørlies tre beste løp:

  1. 1993 Finnmarksløpet. 1000 kilometer langt. Dette var det første Finnmarksløpet Sørlie vant. Til sammen har han vunnet Finnmarksløpet tre ganger.
  2. 2003: Seier i Iditarod i Alaska. Verdens lengste sledehundløp. 1800 kilometer langt. Sørlie var den første nordmann og europeer som vant dette løpet.
  3. 2005: Nok en seier i Iditarod i Alaska. Sørlie har kjørt dette løpet fem ganger til sammen