En ordentlig sele

En skikkelig trekksele til hund er viktig når du skal ut på ski. Den må fordele belastningen jevnt over hundens kropp, og være designet slik at den ligger ergonomisk på kroppen og tillater full bevegelsesfrihet når hunden løper. Gode reflekser på siden gjør hunden synlig i mørket.

 

 

Kjørestrikk

Ved snørekjøring med hund er det en stor fordel å benytte et elastisk bånd mellom deg og hunden. Dette gjør at den mekaniske belastningen, både du og hunden utsettes for, reduseres. Både oppstart og nedbremsing oppleves jevnere og mer behagelig. Det skåner både din og hundens rygg, og reduserer faren for belastningsskader.

 

 

Trekking belte

Et godt kjørebelte gjør snørekjøringen til en trygg, behagelig og lett opplevelse. Et bra trekking belte skal ha et godt og bredt bakstykke som fordeler trykket i korsryggen. Beltet skal være lett å ta av og på, og lett å justere. Praktisk og sikkert feste av kjørestrikk/kobbel gjøres ved at det tres gjennom en D-ring før det festes i kroken - da er enda enklere å ta av strikken, for eksempel i bratte utforbakker.

OBS! Husk at mange hunder trenger ekstra beskyttelse i form av dekken på kalde dager, spesielt under pauser. Potesokker kan også være en fordel om snø fester seg mellom tredeputene.

God tur!