Hun mener det aller beste er å begynne å ri som barn. 

– Jo tidligere, jo bedre for blant annet å bygge opp og beholde muskelstyrken og stabiliteten som ridning gir. Flere forskningsrapporter påpeker fordeler ved å ri og ha kontakt med hest. Det gir god mestringsfølelse, større ansvarsfølelse og unge ryttere takler bedre utfordringer senere i livet, sier hun.

I tillegg gir samværet med hesten en god og avslappende følelse, og barnet lærer å være konsentrert og tilstede i det det gjør. 

– Når det er sagt, er konkurransesiden ved ridning en erfaringssport og du blir aldri utlært. Det er mange som fortsetter med konkurranseridning når de har passert 50 år, sier hun. 

Snakk med andre

–  Hos oss kan barn begynne å ri som femåringer, og mestringsfølelsen er bare en av fordelene med sporten. Ridning gir bedre balanse, kroppsbeherskelse og god holdning, sier ridelærer ved Stall Tajet, Lene Borgersen Tangen.

Også hun trekker frem fellesskapet i stallen – både med mennesker og dyr.

– Hesten godtar deg som du er. Du kan fortelle den hemmeligheter, gråte i manen og dele gleder, sier hun.

Hun legger til at opplæring i sikkerhet og rutiner er viktig når små barn skal omgås hest.

– Barn glemmer seg imidlertid fort bort. Det viktigste er derfor å ha trygge hester som er vant til barn, sier hun.

Hvis du har barn som ønsker å begynne å ri, er det ifølge Tangen lurt å snakke med andre foreldre for å få råd, og tenk også gjennom hva dere er ute etter.

– Har barnet mål om konkurranse eller vil det ri på tur? Sjekk også hva slags erfaring eller utdannelse ridelæreren har med barn, sier hun.